Yoga voor zwangere vrouwen (prenataal)

Een yogales voor zwangere vrouwen is anders dan een klassieke hatha yogales. Het lichaam van de zwangere vrouw is in een proces van verandering, letterlijk en figuurlijk. De zwangere vrouw maakt ook deel uit van een groot levensproces. Het is dan ook een mooie periode om stil te staan bij dat leven. Het dragen van een kind, het al dan niet gedragen worden door een partner, ooit zelf gedragen zijn en het geboren worden van een kind en van een moeder.

Zwangerschapsyoga ondersteunt de zwangere vrouw en bereidt voor op de aankomende bevalling. Ook de partners krijgen de kans om mooi voorbereid te zijn tijdens de partnerlessen. De toegepaste technieken zijn heel bruikbaar vóór en tijdens de bevalling.

 

Yoga voor na de zwangerschap (postnataal)

Vanaf 6 weken na de bevalling kan je bij Ahimsa Yoga terecht voor de postnatale privé-yogalessen.  Ook de baby's zijn van harte welkom in de les! Deze lessen zijn losser, je kan op elk moment de les even stoppen om borstvoeding te geven of ns rond te wandelen met je baby. Ook de oefeningen worden aangepast naargelang de nood. Buikspieren worden op een veilige, stapsgerichte manier terug aangesterkt, net als de bekkenbodem, de rugspieren etc. De lichaamshouding kan zo helemaal terug geoptimaliseerd worden en herstel na de bevalling wordt vervolledigd. Er heerst geen taboe, emotionele schommelingen mogen er zijn, ook bij het kind, we mogen allemaal onszelf zijn in de les!