Kundalini yoga:

“When the time is on you, start, and the pressure will be off.” (Yogi Bhajan)

Wil je jezelf beschermen tegen de drukte van de maatschappij? Zoek je een manier om beter om te gaan met dagelijkse bekommernissen? Wil je jouw lichaam en geest ontspannen, bewust(er) worden van jouw eigen kracht en één worden met jezelf?

Dan is Kundalini yoga iets voor jou…

 

Waarom Kundalini yoga?

Regelmatig yoga beoefenen maakt jouw lichaam sterk, vitaal en soepel, en maakt het zenuwstelsel en jouw weerstand krachtiger.

Bij Kundalini yoga, de “moeder van de yoga”, staat het waarnemen en voelen van jouw eigen lichaamsenergie centraal. Hierbij ligt de focus dus niet op lenigheid, maar op ademhalingstechnieken en meditatie.

 

Iets voor jou?

Iedereen - jong of oud, klein of groot, atletisch of net niet - kan Kundalini yoga beoefenen. Alle oefeningen zijn immers afgestemd op wat jij op dit moment kan. Daardoor is het ook de meest efficiënte yogavorm, omdat het snel en fundamenteel werkt, en waarbij je bijna onmiddellijk resultaat ervaart.

 

De voordelen?

-   Maakt je lichaam sterker en verhoogt jouw vitaliteit

-   Leidt tot een hoger bewustzijn en meer zelfvertrouwen

-   Zorgt voor een balans in jouw emoties

-   Verrijkt je dagelijkse beleving

-   Bezorgt je innerlijke harmonie

-   Breng je dichter bij jezelf

-   Vermindert stress

 

Hoe verloopt een Kundalini yoga les?

Een les duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit een opwarming, een dynamische oefenset (kriyas) en een korte meditatie.

Iedereen kan bovendien op elk moment inspringen. Kundalini yoga werkt namelijk rond thema’s, en de houdingen zijn eenvoudig uit te voeren.