Vinyasa yoga:

Vinyasa yoga stamt af van Ashtanga yoga en vertoont er raakvlakken mee, maar in tegenstelling tot Ashtanga, volgt vinyasa geen vaste opeenvolgende reeks van houdingen. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij de asana's (houdingen) aan elkaar geregen worden in een actieve flow. De bewegingen vloeien mee op het ritme van de ademhaling, daardoor heeft het ondanks de intensiteit ook een zeer ontspannende werking.

De zonnegroet (surya namaskar) vormt het uitgangspunt van een reeks meditatieve bewegingen. Kenmerkend voor vinyasa is de grote afwisseling en de ruimte voor creativiteit, de houdingen versterken de spierkracht (niet voor niets wordt het soms ook wel power yoga genoemd), verbeteren de soepelheid en het evenwicht.

Daarnaast krijg je door de non-stop bewegingen een positief cardiovasculair effect: een betere bloeddoorstroming en meer transpiratie. Zo geef je je lichaam een natuurlijke ontgifting (drink dus voldoende water na de les)!

Kortom, een goede combinatie van inspanning en ontspanning voor meer fysieke energie en meer mentale rust. It”s all about balance, namasté!