| Het Ahimsa Yoga team:

 

Ann is gediplomeerd osteopate en verdiepte zich ook in de studie van ayurveda, massage en yoga. Al sinds haar tienerjaren is ze geboeid door yoga en ze had het geluk om sindsdien het yogapad steeds verder te kunnen bewandelen, in binnen- en buitenland. Ann ondervond aan den lijve wat yoga voor je kan doen als mens, als individu en als deel van het grotere geheel van je omgeving. Ze wilde deze kennis graag met anderen delen en besloot daarom om yogales te gaan geven. Vanuit haar opleidingen heeft Ann een uitgebreide kennis van anatomie en fysiologie die ze ook toepast in haar lessen. Ann focust tijdens haar yogalessen op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en brengt je dichter bij jezelf. Zo kan je met een ruimer bewustzijn, in je eigen kracht, leniger en energieker de les afsluiten.

Ann geeft marma yoga, hatha yoga, yin yoga, pre-en postnatale yoga en kinderyoga.

 

 

 

 

 

Fran kwam voor het eerst in aanraking met Vinyasa yoga in de winter van 2013.

"Ik startte met yoga omdat ik flexibeler wilde worden voor mijn crossfit trainingen. Na enkele maanden had ik door dat er meer gebeurde dan enkel soepel worden…  Mijn gedachtegang, emoties, kijk op het leven, … veranderde.        Na een yoga retreat in Cambodja was het zo klaar als een klontje. Yoga werd een vast onderdeel mijn leven.                                                                                                Niet veel later kwam ik voor het eerst in aanraking met Ashtanga yoga en startte ik met de traditionele Mysore practice.

Wat begon als aanvulling op sportactiviteiten, werd iets intens, krachtig en nu onmisbaar in mijn leven. Yoga veranderde mijn lichaam, hart, hoofd en geest. Nu wil ik graag de energie en rust die yoga mij geeft, delen met anderen.

Sinds november 2015 volg ik 6 dagen op 7 les in Antwerp yoga, bij geautoriseerde leraren zoals Nuno Vintem, Akiko Tsugawa en Mati Guerra. 

In oktober 2016 volgde ik een adjustment cursus bij yoga clinic voor de primary series."

Bij Fran kan je Ashtanga Vinyasa Yoga volgen.

 

 

Beweeg je vrij en blij met Lind.

"Ik ben gepassioneerd door bewuste beweging.  Yogalessen bij mij zijn een mix van kracht, focus ontspanning en plezier. Ik ben een sportieve vogel en beweging op velerlei manieren is een constante in mijn leven. Mijn eerste yoga ervaringen smaakten naar nog meer. Van sporadisch een lesje meepikken naar een paar uur les volgen per week. Uiteindelijk afgezakt naar het mekka van de Yoga, India, waar ik een 200 hour hatha yoga teacher training heb gevolgd. Om mijn skills te optimaliseren doe  ik  regelmatig yoga vakanties & workshops. Ik volgde onder andere enkele reeksen bij Yogasoma, Sivananda yoga, Tao-Yin-Yoga, bio-energetica, 5-elementen yoga… Daarnaast heb ik mij ook verdiept in meditatie en ademhalingstechnieken deze invloeden neem ik mee in de yogalessen. Ik geef op een heel toegankelijke manier les, bewuste ontspanning en plezier staan steeds op de voorgrond."

Bij Lind kan je Hatha en yin yoga volgen.

 

 

 

Lindsay

Tijdens haar vrijwilligersproject in Urumbamba (Peru) kwam zij in contact met yoga en merkte de kracht en de therapeutische waarde van yoga op. Vanaf dan wist ze wat ze wou, yoga aanleren en werken met kinderen en jongeren. Haar reis naar India heeft haar veel geleerd. Tijdens een teacher training bij Padmakarma ontdekte Lindsay zichzelf terug; de drukke energetische lindsay was al jaren aan het schreeuwen naar ontspanning en balans. Op die teacher training werd Lindsay zich bewust welk leed ze zichzelf aandeed en wat ze daar ook zelf aan kon veranderen. 

"Dagelijks beoefen ik yoga het brengt me steeds in evenwicht. Ik geef therapeutische yoga aan kinderen en jongeren met een beperking en sinds een 2017 ook aan volwassenen. Vol enthousiasme en liefde voor kinderen wil ik yoga, ontspanning en meditatie delen aan alle yogi’s die mijn pad kruisen. Liefde voor jezelf, vertrouwen in jezelf, geloven in jouw eigen krachten dat is wat ik graag wil doorgeven. Verder blijf ik mezelf verdiepen in de filosofie en anatomie van yoga en doe ik regelmatig aan bijscholing. Yoga start steeds met een goede ademhaling elke les besteed ik veel aandacht aan Pranayama (ademhaling) en de lessen zijn steeds creatief en lopen synchroon met de maanenergie." Lindsay.

Lindsay geeft Hatha yoga en kinder-en tieneryoga.

 

 

 

 

 

Gaëlle

"Hi, ik ben Gaëlle
Verbinding speelt een belangrijke rol in mijn leven.
Verbinding met mijn lijf, mijn ziel, hart en buik. Verbinding met de aarde en het universum…
Tijdens mijn yogalessen en bodywork staat die verbinding en het thuiskomen in je lichaam centraal. Via beweging, adem en lichaamswerk gaat de energie terug stromen en worden blokkades losgemaakt en patronen zichtbaar.  Op die manier ontstaat er meer ruimte voor zachtheid, energie en vrijheid. Meer ruimte om te leven vanuit je werkelijke kracht en potentieel!"

 

 

 

 

 

 

Viktoriya

Bewegen en fit zijn is sinds haar kindertijd haar passie. Zo geeft ze al meer dan 15 jaar groepslessen. Een vijftal jaar geleden begon ze met Hatha en Vinyasa Yoga wat haar lenigheid en houding verbeterde en haar een gevoel van rust gaf.

"Toen ik Kundalini yoga ontdekte, ging er een andere wereld voor mij open. Kundalini yoga gaat namelijk niet om hoever je een oefening kan doen, het gaat om wat er met je gebeurt tijdens de oefening. Het is veel meer dan enkel bewegen, asana’s doen en bewust ademen. Het voelde als thuiskomen en de energie stroomde door mijn lichaam.

Kundalini betekent voor mij dichter komen bij jezelf, bewuster worden van je eigen kracht en weer meer jezelf zijn…. minder moeten en meer zijn.

Ik wil graag die prachtige ervaring doorgeven en 'iets in gang zetten' bij anderen. Daarom koos ik ervoor om Kundalini Yoga teacher te worden, want wat is er mooier om iemand anders in contact te brengen met zijn of haar eigen adem, eigen lichaam en authentieke zelf.

Yoga is voor mij een manier van leven en ik sta te popelen om mijn passie met jullie te delen. See you in class!"

 

Bij Viktoriya kan je Kundalini yoga volgen.

 

 

Inne

Eind 2012 kwam Inne voor het eerst in aanraking met yoga en ze was meteen verkocht. Omdat ze zich wilde verdiepen in de wereld van yoga, besloot ze in 2015 een 200uren teacher training te volgen in de Yogaloft bij Joachim Meire. 

"Zelf houd ik enorm van sporten en bewegen; ik doe crossfit, ik loop en doe pilates. Maar voor mij is yoga veel meer dan dat, want dankzij yoga komt ook mijn geest meer tot rust. En dat is onder andere wat ik ook enorm graag doorgeef aan anderen. Mijn voorkeur gaat uit naar meer actieve, dynamische yoga. Ik hou er dan ook van om een mix van op vinyasa en asthanga geïnspireerde yoga te geven. Daarbij ligt de focus op kracht, lenigheid, evenwicht en de juiste houding, perfect voor mensen die veel zitten en hun houding willen verbeteren, maar ook voor mensen die veel sporten en kans lopen op blessures of onbalans in hun lichaam/training en voor mensen die hun hoofd willen leegmaken door te focussen op de houdingen, stromende bewegingen en ademhaling.

Vanuit mijn passie blijf ik mezelf ontwikkelen. In de zomer van 2018 volg ik een bodybalance opleiding waarin ik me nog meer zal verdiepen in yoga en pilates met een vleugje tai chi. In het najaar van 2018 staat een peak pilates opleiding op mijn programma. Ik kan alvast niet wachten om hieraan te beginnen en ik hoop je te ontmoeten in één van de lessen!"

Inne geeft vinyasa yoga.

 

Jeanneke

Haar yogapad begon in Gent. Jeanneke studeerde viool aan het conservatorium en werd geconfronteerd met een veeleisende klassieke muziekwereld gericht op concurrentie. Dat zorgde automatisch voor fysieke en mentale druk.Op zoek naar een manier om balans te vinden voor lichaam en geest, begon Jeanneke met yoga. Wat startte met één yogales in de week evolueerde al snel naar een dagelijkse practice. Ze ervaarde haar plekje op de yogamat als haar favoriete en veilige thuishaven om mentaal en fysiek te herladen. Meer en meer begon haar yogapad zich voor haar te ontplooien en leidde haar uiteindelijk naar India. Daar aan de oevers van de Ganges ontdekte ze zoveel meer verdieping in true yoga. Dat wil Jeanneke hier graag delen.

'Ik wens ieder persoon op deze aarde de ontplooiing en tevredenheid toe die yoga onvoorwaardelijk met zich meebrengt. ' Jeanneke

Jeanneke staat in voor vervangingen en zal af en toe reeksen acroyoga en vinyasa geven.

 

 

 

Anouk: 

"Na mijn kunsthumaniora studeerde ik reclamevormgeving aan het Sint-Lucas te Gent. Via een zelfstandig statuut combineer ik momenteel een aantal creatieve jobs zoals grafisch vormgever, personal assistent, interieuradvies, kinder-en kleuteryoga met mijn opvoedende taak als mama.  De spanningen die het leven met zich meebrengt waren voor mijn geest en lichaam ontzettend belastend zodat ik op zoek ging naar een manier om evenwicht te brengen in mijn "zijn". Yoga en meditatie zijn voor mij unieke tools om met de golven van het leven om te gaan. Door dagelijkse oefening leer ik omgaan met mijn gevoelens, levenshouding en gedachten. De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft jou de nodige vitaliteit en aanvaarding. Na meerdere jaren oefening in meditatie wil ik graag mensen inspireren om elke moment bewust te ondergaan en niet op automatische piloot te leven.

Tijdens de Yin lessen ervaren we dat het zinloos is om op jacht te gaan naar bepaalde gevoelens, maar dat we beter onze geest tot rust laten komen aan de hand van deze meditatietechnieken. Zodoende komen lichaam en geest in een ontspannen en tevreden modus.
Mijn Yin-meditatie geeft jou een sereen gevoel en biedt lichaam en geest de nodige levensenergie.
Het geluk begint immers in jezelf!"

Anouk staat in voor vervangingen en geeft yin yoga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

280905_10151061297097897_899173285_o.jpg
fran yoga docent.jpg

 

 

 

17795737_1095428903895667_3609787328125001885_n.jpg
 
lindsay.jpg
 
Gaëlle.jpg
 
viktoriya.jpg
 

 

 

 

 

 

20170906_115500.jpg
 
 
IMG_1626.JPG
 
profielfoto.png